Smullekker Resepte Mei 2019

Bestanddele/Ingredients

2 Avokados in die helfte gesny, pit uitgehaal en skil netjies afgetrek/2 avos, cut in halves and peeled
150 g Cheddarkaas, so groot gesny soos die avokado se pit (of mozarellakaas)/150 g cheddar cheese cut to size of avo seed
350 g Maalvleis, met sout en peper na smaak bygevoeg/minced meat seasoned with salt & pepper
6 – 8 Repe spek/6 -8 bacon strips
100 ml braaisous/100 ml marinade

Metode/Method

  1. Plaas die kaas in die holte van die een helfte van die avokado,en maak dit toe met die ander helfte. Pak die maalvleis in ‘n laag om die avokado.
  2. Drapeer die spekrepies om die maalvleis, en druk goed vas.
  3. Braai op die kole, of bak in die oond teen 180 grade vir 30 minute.
  4. Smeer die braaisous oor, en plaas terug in die oond vir 10 minute.
  1. Place cheese in hollow of 1 half of avo and cover with other half
  2. Put a layer of minced meat around  avo
  3. Wrap firmly with bacon strips
  4. Cook over fire  or in the oven at 180 degrees for 30 minutes
  5. Apply marinade and cook for  further 10 minutes

Hittige mielieroomsop/Hot mealie creamsoup

Bestanddele/Ingredients

4 Eetl botter/4t ablespoons butter
1 Ui, gekap/1 chopped onion
1 Brandrissie, fyngemaak/1 cleaned chilly, chopped
5 Knoffeltoontjies/ 5 garlic pods
3 Eetl koekmeel/3 tbl spoons cake flour
2 t Komyn/ 2 tea spoons cumin
1 t Rissiepoeier/1 tea spoon chilly powder
4 Koppies hoenderekstrak/ 4c ups chicken stock
6 Koppies gevriesde mieliepitte/6 cups frozen mealies
1 Eetl suiker/1 Tablespoon sugar
2 t Sout/2 tea spoons salt
1 ½ koppie melk of room/1½ half cups milk or cream
1 Koppie vars koljander, gekap/1 cup fresh coriander

Versiering/Garnish
Halwe pakkie spekstukkies, gebraai/half packet bacon pieces fried
Maaskaas/cream cheese

Metode/Method

  1. Braai ui en brandrissie in botter
  2. Voeg knoffel die laaste minuut by
  3. Roer die meel, komyn en rissepoeier in
  4. Voeg die ekstrak stadig by, en roer
  5. Voeg die res by, behalwe die melk/room en koljander
  6. Laat dit prut vir 20 minute
  7. Roer die room en koljander by
  8. Bedien met brosgebraaide spek en maaskaas bo-op
  1. Fry onion & chilly in butter
  2. Add garlic at last minute
  3. Add flour, cumin & chilly powder
  4. Add stock slowly while stirring
  5. Add rest of ingredients except milk/cream & coriander
  6. Cook on low heat for 20 minutes
  7. Add milk or cream & coriander
  8. Serve with crispy bacon & cream cheese on top

Melkkos/Milk Food

Bestanddele/Ingredients

1½ – 2 liter melk/1½ – 2 litre milk
1 koppie meel/1 cup flour
1 eier/1 egg
½ teelepel sout/½ tea spoon salt
½ koppie suiker/½ cup sugar
kaneel/cinnamon

Metode/Method

  1. Verhit die melk in ‘n kastrol
  2. Meng die meel en eier met ‘n vurk, tot dit frummel
  3. Voeg die sout by
  4. Sodra die melk borrels maak aan die kant van die kastrol, voeg die meelmengsel by
  5. Meng dit met ‘n ballonklitser
  6. Sodra dit dik raak, verlaag die temperatuur, en laat dit vir 8 minute lank prut
  7. Voeg die suiker by
  8. Bedien met kaneel
  1. Heat milk in pot
  2. Mix flour & egg together till it frumbles
  3. Add salt
  4. Add flour mixture as soon as milk reaches boiling point
  5. Stir vigorously
  6. Lower temperature when mixure thickens and leave for 8 minutes
  7. Add sugar
  8. Sprinkle with cinnamon

WOW Magazine – Women Mei 2019

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search