Idees om jou huis op te knap

As jy al ‘n rukkie in jou huis bly, dink jy dat dit dalk tyd is om ‘n paar opgraderings by te voeg. Dit kan veral waar wees as jy dink jy wil graag oor ‘n paar jaar, nadat die huismark ‘n bietjie herstel het, jou eiendom verkoop. Maak nie saak wat jou rede vir ‘n opgradering is nie, jy moet besef dat die kanse om eintlik terug te kry wat jy betaal het vir die huis, baie skraal is. Daarom help dit om jou huis op die slim manier te herbou. Hier is vyf wenke wat jou kan help om jou opbrengs vir jou hermodellering te verhoog:

Moenie jou huis in die buurtkasteel verander nie
Dit kan verleidelik wees om ʼn klomp opgraderings te maak in die hoop om jou huis aantrekliker te maak. Dit kan egter ’n negatiewe effek hê as jy in ‘n beskeie omgewing woon. Baie mense glo aan hierdie oeroue reël: “Koop die goedkoopste huis in die beste omgewing wat jy kan bekostig.” Terwyl jy wil hê jou huis moet aantreklik en gemaklik wees, moet jy oor die volgende vier jaar jou vermoë oorskry om te verkoop.

Hanteer strukturele foute eerste
As jou huis strukturele probleme het, moet jy dit eerste regmaak. Of jy van plan is om ʼn paar jaar lank daar te bly, of as jy van plan is om te verkoop, is dit noodsaaklik dat jy hierdie probleme wat in veiligheidskwessies kan verander, so gou as moontlik verander. ʼn Lekkende dak of ʼn elektriese probleem wat geïgnoreer word, kan groter (en duurder) probleme veroorsaak, wat meer skade kan aanrig en so ook meer geld gaan kos om te herstel. En, as jy probeer om te verkoop, gaan dit moeilik wees. Hanteer die noodsaaklikhede voordat jy begin met ander tuisverbeteringsprojekte.

Fokus op dinge wat jou gesin nodig het
Opgraderings moet prakties wees. Bepaal wat jou die meeste oor jou huis pla en maak dit reg. Oorweeg ook items wat jou totale koste kan verlaag. Sommige groen huisverbeterings soos om isolering en beter vensters in te sit, asook iets soos die opgradering van jou oond kan jou maandeliks geld spaar – en jy kan ook ʼn belastingkrediet kry. Dink aan praktiese dinge wat jou huis meer gemaklik maak vir jou gesin en voeg dan later dinge by wat jou lewensgehalte verbeter.

Verbeter jou huis se beknopte voorkoms:
Kyk na jou huis se buitekant en kyk of jy verbeterings aan die vooraansig en tuin kan maak. In baie gevalle kan jy van hierdie probleme met die minimum geld of min moeite doen. Om dinge netjies en skoon te hou, ’n nuwe laag verf of die plant van meerjarige plante, kan ook help.

As jy van plan is om te verkoop, maak goedkoop huisverbeterings
As jy van plan is om te verkoop, sal jy die beste waarde vir jou geld kry met klein, lae koste-verbeterings aan jou huis. Laat die matte deeglik skoonmaak, gee die mure ’n nuwe laag verf of plak nuwe muurpapier op. Trouens, selfs as jy nie van plan is om te verkoop nie, kan jy vind dat jou huis amper nuut voel as jy net die algehele skoonheid verbeter. Die enigste uitsondering op hierdie reël vir lae koste-verbetering, is as jy net een badkamer het. Jou gesin sal waarskynlik meer gemaklik wees – en die huis sal makliker verkoop – as jy ten minste nog een badkamer aanbou.

Jy hoef nie so baie geld uit te gee om jou huis te verbeter nie. Deeglike beplanning sal jou help om te identifiseer watter veranderinge waarskynlik die voordeligste sal wees, en so sal jy ook weet waaraan om eerste aandag te skenk.

Nog wenke
Nuwe gordyne of om jou meubels te herstoffeer, of om jou tuin netjies te maak en blomme of struike aan te plant maak ook ’n groot verskil. Stel ʼn begroting op sodat jy weet hoeveel geld jy kan bestee. As jou geld skraps is, voltooi eers een projek voor jy met die volgende een begin sodat jy nie met halwe projekte sit nie. Uit https://mymatzikama.com

WOW Magazine – Living September 2019

Recent Posts

Start typing and press Enter to search